úterý 9. února 2016

Recipe|CARROT CAKE FIT REMAKE


Podzimní víkendy znamenají, že bezpodmínečně musíte vyběhnout ven, když je hezky, uvařit si po návratu horký čaj, vzít si do ruky knížku a ještě ideálněji si k tomu dát čerstvě upečený (zdravý koláč). A který koláč by se k podzimu hodil víc než úžasný mrkvový koláč s ořechy, skořicí... a už se vám taky sbíhají sliny?

A pak vás ta chuť přejde, když si uvědomíte, co zbytečných kalorií, nezdravých cukrů, pšeničné mouky a tak dále a tak dále to obsahuje? Bez problému, mám pro vás řešení! Chtělo to několik pokusů, než se mi podařilo přijít na ten ideální poměr všech položek v seznamu, ale nakonec se povedlo.

A pokaždé, když ho upeču, stačí ho ukázat mým kamarádům a mizí během nanosekund. A libují si v něm i ti, kdo na zdravé zrovna nejsou!

Takže budete potřebovat

3 větší mrkve
2 zrale banány
1/2 šálku celozrnné žitné, špaldové nebo kokokosové mouky
1 šálek ovesných vloček
1/2 šálku kokosové mléka alpro

1/2 šálku strouhaného kokosu
větší hrst sušených brusinek
větší hrst nasekaných ořechů
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
2 vejce
spousty skořice

lžičku kypřícího prášku z kamene (pokud na tom netrváte, postačí vám i normální)

Nejdřív rozmačkáte banány, přidáte med, olej, vejce a uděláte kašičku, do které nakonec ještě přilijete mléko. Ve větší misce promíchejte mouku, vločky, kypřící prášek, skořici, kokos, brusinky a ořechy. Vlijte tekutou část a přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, všechno důkladně promíchejte. Vzniklá hmota nebude žádné pěkné těsto, možná se bude i trošku drolit, ale nevadí, všechno upěchujte do vyššího pekáčku vyloženého pečícím papírem.

Pečte v předehřáté troubě na 170 cca 45 minut. A máte hotovo. Ideálně servírovat se směsí jogurtu a tvarohu, nebo řeckým jogurtem :-)


 Nebo s tímhle úžasným vynálezem, který kupuju kdykoli se dostanu do Německa, je to neskutečně dobré,  g bílkovin, minimum tuku a navíc je hrozně dobroučký, tady bohužel není k sehnání, ale celkem zdatným substitutem je ten řecký od milka ;-)

Zbytek vychytávek, celozrnných mouk, zdravých věcí a tak podobně ráda kupuju v síti Sklizeno. I když mají občas vyšší ceny, je pro mě příjemné to, že máte jednoduše všechno po ruce a nemusíte složitě létat a shánět všude možně!

Užijte si víkend :-)

xx A.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem ráda za všechny Vaše komentáře, tak jen do toho: