sobota 12. března 2016

Být sobec.... (je někdy potřeba!)

Určitě ve svém okolí najdete ženy, které vyzařují pozitivní energii. Jsem si jistá, že přinejmenší jedna vás napadne. Znáte ji osobně, nebo sledujete její kanál na Youtube, čtete její blog, nebo sledujete instagram. Na tom nezáleží.  Jedním se vyznačují - jejich osobnost přitahuje. Jejich společnost je vám příjemná, v jejich přítomnosti si přijdete “nabitější”. 

Tyhle ženy ví jednu věc, musí se postarat samy o sebe. Ví přesně, kdy dát samy sebe na první místo, protože nedopustí, aby se cítili mizerně. Uvědomují si důležitou věc - že za to stojí! Mají hezký vztah sami se sebou.


Tohle všechno není nadpřirozená schopnost, je to luxus, který si může dopřát každá z nás. Začněte s tím, že si uvědomíte, na co máte právo.

1. Máte právo říkat "NE!"
Je nemožné udělat štastnými všechny kolem sebe, proto je někdy důležité ujasnit si svoje priority a třeba říct, že ne, nepůjdete pomáhat s výzdobou na oslavu narozenin druhé nejlepší kamarádky vaší sestřenice ze třetího kolene! Nemůžete mít čas a energii uspokojit všechny kolem sebe. Čím dřív se s tímhle smíříte, tím dříve budete spokojenější.

2. Máte právo se rozejít
Nemluvím teď pouze o partnerských rozchodech. Mluvím o všech mezilidských vztazích. Neříká se nadarmo, že jsme takoví, jací jsou lidé kolem nás. Naše prostředí a lidé, se kterými se denně setkáváme nás každý den ovlivňuje. Můžete se neustále snažit být pozitivní, ale pokud kolem sebe budete mít každý den bandu negativních lidí, dříve nebo později se začne podobná nálada přenášet i na vás. Volný čas je věc, která je dnes vzácná. Pečlivě si rozmyslete, komu ho chcete věnovat a co vám ten člověk naoplátku dává. 

3. Máte právo být jiná
Občas se některých věcí vzdáváme jednoduše proto, že díky tomu vyčníváme. Vzdáváme se koníčků, oblíbených knížek, sestřihu, oblíbeného sáčka… Tenhle seznam by mohl pokračovat do nekonečna, ale pojďme si uvědomit jednu všc, kdo je hlavní člověk, kterému se musíme zalíbit? Jsme to MY!

4. Máte právo být sama
Někdy je jediná věc, po které toužítě, strávit čas o samotě. Bohužel se nám to ale nezdá natolik důležité, abychom to použily jako důvod, proč se nechceme účastnit té či oné akce. tak Tak strávíme večer tím, že sedíme s bandou lidí u Člověče napij se, když jsme si chtěly zapálit svíčky a relaxovat ve vaně. Žena, která si sama sebe váží považuje čas strávený se sebou za důležitý.

5. Máte právo selhat
Nikdo jsme se nenarodil vševědoucí. Často kolem vás jsou lidé, kteří jsou starší, zkušenější a budou vám radit, jak máte věci dělat, proč něco nedělat a budou vás varovat, že něco nejde, že to nevyjde a že byste to či ono neměli dělat. Je to jejich právo. A vaše právo je jít, zkusit to a sama si nabít nos, nebo jim naopak ukázat, že když si něco přejete, a když se o to opravdu snažíte, tak to jde. A pokud selžete, je to vaše selhání, ale především vaše zkušenost, která z vás dělá jedinečného člověka. Máte právo na svůj vlastní názor. 

A co z toho vyplývá? Sobectví (občasné) nás nakonec nedělá špatnými, naopak nás dělá lepšími, dělá z nás ženy, které jsou se sebou spokojené, které jsou sebevědomé, které mají vlastní zájmy, názory, dělá z nás ženy vedle kterých je radost žít.


Buďte sobecké! 

1 komentář:

Jsem ráda za všechny Vaše komentáře, tak jen do toho: